Játékok karácsonya

2020-07-13

Miket sütünk-főzünk karácsonykor? Milyen eszközöket használtak régen egy karácsonyi vacsora elkészítéséhez? Milyen díszeket akasztottak a fákra? Milyen ajándékokat kaptak szüleink és nagyszüleink? A Játék a városban című kiállításban többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ!

„Gyertek haza libuskáim!” - Márton-napi foglalkozás

2020-07-13

Képzeljük el, hogy a múzeumba költözött egy kis libapásztorlányka a kislibáival. Ám a baba útközben sajnos elveszítette a kislibáit. A gyerekek segítségét kérjük, hogy közösen megkeressük őket! A foglalkozás során a játékon keresztül ismerhetjük meg a kiállítást, az ott bemutatott tárgyakat és a Márton-napi szokásokat. Utunkat mondókák és énekek kísérik.

Advent Óbudán

2020-07-13

A programon zseblámpával járjuk körbe a kiállítást, miközben a gyerekek karácsonyhoz köthető tárgyakat keresnek. Ezek segítségével beszélgetünk az ünnepről, annak eredetéről, hagyományairól. A sok játék mellett mindenki elkészítheti egyedi karácsonyi díszét.

Szüreti felfedezés

2020-07-13

Szüreti foglalkozásunk a szőlőművelés, a borkészítés és a kádármesterség rejtelmeibe vezeti be a gyerekeket játékos, interaktív módon. Alkotó tevékenységként egyedi könyvjelzőt és ujjnyomtatással szőlőlugast készítünk.

Aranytüskéjű sün kalandjai

2020-07-13

Ismerjétek meg Varázserdő lakóit és segítsünk hazajutni az elkóborolt Aranytüskéjű Sünnek! Hangok, tapintásos- és mozgásos játékok segítségével körbejárjuk a kiállítást, miközben a „szúrós gombóc” nyomait követjük.

Kacatok titkos vándorlása

2020-07-13

Biztosan Veletek is megesett már, hogy a lakás váratlan helyein találtatok rá kedvenc és régóta keresett játékaitokra. A foglalkozáson a titokban elkóborolt tárgyak nyomába eredünk a gyerekekkel, megkeressük a kiállításban a helyüket, majd színes sztorikockák segítségével közösen történeteket szövünk a játékok és a fantázia birodalmába kalandozva.