Játékok karácsonya

2020-07-13

Miket sütünk-főzünk karácsonykor? Milyen eszközöket használtak régen egy karácsonyi vacsora elkészítéséhez? Milyen díszeket akasztottak a fákra? Milyen ajándékokat kaptak szüleink és nagyszüleink? A Játék a városban című kiállításban többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Advent Óbudán

2020-07-13

A programon zseblámpával járjuk körbe a kiállítást, miközben a gyerekek karácsonyhoz köthető tárgyakat keresnek. Ezek segítségével beszélgetünk az ünnepről, annak eredetéről, hagyományairól. A sok játék mellett mindenki elkészítheti egyedi karácsonyi díszét.

„Lipem-lopom a szőlőt...” - nyomozás a múzeumban

2020-07-13

A csoportos nyomozójáték keretében a Borkirály eltűnt borának nyomába eredünk. Az állomásokon keresztülhaladva játékosan felfedezzük a kiállításban a szőlőművelés, a kádármesterség, a szatócsbolt és a kisvendéglők egykori óbudai világát. Vallomásokat olvasunk, megfejtünk rejtvényeket és titkosírást.

Játékos Storyboard

2020-07-13

A foglalkozáson a kiállított tárgyak a fiatalok által kitalált animációs film szereplőivé válnak. A diákok kis csoportokban dolgozva fotókat és forgatókönyvet készítenek, amelyeket egymásnak is bemutatnak a program zárásaként. Mindeközben megismerhetik szüleik és nagyszüleik játékait, és összehasonlíthatják a korabeli és mai gyerekek játéktevékenységeit is.