Mesék, fények, illatok - adventi foglalkozás

2022-11-29

Advent az elcsendesedés, a várakozás időszaka, az egyik legszebb keresztény időszak. Mindennek jegyében adventi foglalkozásunkon megismerkedünk ezen időszak keresztény hagyományával, szokásaival a mesék, fények, illatok és a dédmamáink idejében használt játékok segítségével.

"Gyertek haza ludaim!" - Márton napi foglalkozás

2022-11-07

A kis libapásztorlány libái rakoncátlanok voltak és szétszéledtek a vásárban. Miközben megkeressük az elkószált kislibákat, megismerkedünk a régvolt Óbuda életével és a Márton-napi hagyományokkal, népszokásokkal.

„Mese, mese, meskete...” - foglalkozás a Magyar Népmese Napjára

2022-09-30

A magyar népmese világának jeles napja szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja. Erre emlékezve, a népmesék varázslatos világát és hagyományát ünnepelve egy népmese alapú és népi hagyományokat felelevenítő foglalkozással készülünk.

„Lipem, lopom a szőlőt...” - Szüreti foglalkozás

2022-09-27

Vajon milyen munkát végzett egykoron a kádár mester? Mi is az a furgancs vagy a kacsoló? Mire használták a lopótököt? A foglalkozás során ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Mackó Úr utazása Játékvárosban

2022-05-22

Biztosan találkoztatok már a híres Mackó Úr utazásainak történeteivel. Mackó Úr ismét útra kel, egy csodás és izgalmas helyre, a Játékvárosba utazik. Kockás bőröndjét sajnos elvesztette, segítsünk neki megtalálni!

Hogyan éltek eleink Óbudán? – Piacok, vendéglők, szatócsboltok világa

2022-05-22

A foglalkozás során visszarepülünk Óbuda századfordulós időszakába, megismerjük hogyan éltek, hol és mit vásároltak eleink Óbudán. Belepillantunk a piacok, és szatócsboltok, kisvendéglők világába.

Aranytüskéjű sün kalandjai

2022-05-20

Ismerjétek meg Varázserdő lakóit és segítsünk hazajutni az elkóborolt Aranytüskéjű Sünnek! Hangok, tapintásos- és mozgásos játékok segítségével körbejárjuk a kiállítást, miközben a „szúrós gombóc” nyomait követjük.