ONLINE PROGRAMOK

2021-05-07

A személyes találkozásig tartson velünk online! Virtuális tárlatvezetések, műtárgybemutatók, gyerekeknek szóló mesék, valamint nyomtatható játékok várják látogatóinkat!

 

"BÁN&LAZETZKY - EGY ÓBUDAI MŰVÉSZCSALÁD" – Virtuális tárlatvezetések

Virtuális villámlátogatások nemrég bezárt időszaki kiállításunkban a kurátorok kalauzolásával! A 2-3 perces villám-tárlatvezetések során három óbudai művészegyéniség pályaképe bontakozik ki: Lazetzky Rezső festőművész lírai akvarelljei, Lazetzky Stella grafikusművész részletgazdag képeslapjai, valamint Bán István textilművész figurális és absztrakt falikárpitjai tárják fel Óbuda művészéletének egy eddig ismeretlen szeletét. 

A Lazetzky-család Óbudán

Lazetzky Rezső festőművész

B. Lazetzky Stella grafikusművész

Bán István textilművész

 

 

FLÓRIÁN MACKÓ KALANDJAI A JÁTÉKKIÁLLÍTÁSBAN - Mesevideók

Flórián, az Óbudai Múzeum kedvenc mackója útra kel a játékkiállításban és számos kalandba keveredik a vitrinekből kiszabadult játékokkal. Hallgassátok meg együtt Flórián mackó 23 izgalmas történetét múzeumunk Youtube-csatornáján! A múzeumi nyitást követően pedig élőben is találkozhattok nálunk a mesék szereplőivel!

 

 

JÁTÉKOS CSILLAGUTAZÁS - Nyomtatható társasjáték

Közeleg legjobb barátod, Egérke születésnapja. Egy különleges ajándékkal szeretnéd meglepni, az univerzum legfinomabb sajtjával. Ehhez be kell utaznod a Tejútrendszert, majd vissza kell jutnod a Földre. A csillagokon és bolygókon át vezető utadon számos kihívás és feladat vár rád. Vajon melyikőtök gyűjti össze a legtöbb sajtot? Ha készen állsz a csillagutazásra, töltsd le a társasjáték kellékeit, nyomtasd ki a szükséges részeket és már kezdődhet is a játék!

Ajánlott korosztály: 7 éves kortól

Társasjátékunk az Óbudai Múzeum állandó játékkiállítása, valamint Szabó T. Anna és Molnár Jacqueline: Játék a városban című meséskönyve alapján készült.

A társasjátékban szereplő műtárgyakkal kiállításunkban élőben is találkozhattok!

Játék elemei:

 

FLÓRIÁN MACKÓ CSUDASZTIKUS KALANDJAI - Letölthető foglalkoztató füzet 3-8 éveseknek

A letölthető füzetben hét rövid mese olvasható, amelyekhez különböző játékos feladatok tartoznak. Ezek külön-külön és füzet formátumban is kinyomtathatóak. A füzetben szereplő műtárgyakkal játékkiállításunkban élőben is találkozhattok!

 

ONLINE JÁTÉKOK 

Vajon hova jár Réka baba vásárolni? Rakjátok ki a kirakót és megtudhatjátok!

A kiállításunkban is látható játékszerek segítségével tedd próbára a memóriádat! Megtalálod az összetartozó képeket?

 

 

Élményteli szórakozást kívánunk a mielőbbi személyes viszontlátásig!