Porcelánfestő workshop

ajándék tárlatvezetéssel

2019-06-09

A porcelánfestő workshopokat megelőző tárlatvezetésekre is lehet külön jelentkezni a programok@obudaimuzeum.hu email címen

 

Nyári porcelánfestő workshopok az Óbudai Múzeumban!

Időpontok

  • Július 2. 17.00-20.00 *ELMARAD
  • Július 16.  14.00-17.00*
  • Július 30. 17.00-20.00*
  • Augusztus 13. 14.00-17.00*

Az ingynes tárlatvezetés, mindig a program előtt egy órával indul.

  • Július 16-án 13.00 óra
  • Július 30-án 16.00 óra
  • Augusztus 13-án 13.00

Jelentkezés a programok@obudaimuzeum.hu email címen

Számlázási név és cím megjelölésével. Kérjük a levélben jelezze, hogy részt venne-e a program előtt tárlatvetzetésen.

A részvételi díj 4500/fő/alkalom

Ha megtetszik a foglalkozás és szeretne még egy alkalomra jönni, akkor azt l 500 forintos kedvezménnyel megteheti! Tehát az első alkalom 4500 ft/fő/foglalkozás, a második fogalalkozás 4000 ft!fő.

Jelentkezzen egyszerre két időpontra nyerjen dupla élményt :)

A részvételi díjat a sikeres és visszaigazolt jelentkezést követően egy összegben kérjük átutalni az Óbudai Múzeum 12001008-01049903-00100009-es számlaszámára. A számlát a workshopon adjuk át a résztvevőknek vagy postázzuk.

 

A foglalkozás időtartama 3 óra, az elején rövid porcelántörténeti bevezetővel, festési bemutatóval, a festéshez szükséges alapanyagok, eszközök ismertetésével. Ezt követően a résztvevők saját ötleteiket valósíthatják meg egy porcelántárgyon, amelyet a helyszínen, többféle forma közül választhatnak ki (pl. csészék, tányérok, váza, stb.). Égetést követően a megfestett porcelán mosogatógépálló és mikróba tehető! A foglalkozáson a legjobb minőségű alapanyagokkal, festékekkel dolgozunk, amelyeket jelenleg Herenden és Hollóházán is használnak.

Ár:

A workshop ára: 4.500 Ft, amely tartalmazza a program teljes költségét (az összes eszköz és festék díját, a festeni való fehér porcelánt, a szakmai bemutatót, az égetés költségét, továbbá a kurátori tárlatvezetést).

* A meghirdetett időpontokban minimum 4 fő jelentkezése esetén indul csoport, erről minimum 24 órával az eseménye előtt tájékoztatjuk a résztvevőket.

A workshopot vezeti:

Szentgáli-Varga Szilárd, porcelán mesterfestő

Szentgáli-Varga Szilárd a Herendi Porcelánmanufaktúrában eltöltött 15 év alatt sajátította el a porcelánfestő szakma mesterfogásait, majd a leghíresebb nyugat-európai porcelánmanufaktúrákba tett tanulmányútjain képezte tovább magát. Művészeti arculata kialakulásában meghatározó szerepet játszottak a Meisseni Manufaktúrában, a Müncheni Művészeti Akadémián, a Berlini Királyi Manufaktúrában, valamint a Nymphenburgi Manufaktúrában eltöltött porcelánfestészeti tanulmányok. Művészi munkái hazai és külföldi gyűjteményekben egyaránt nagy számban találhatók, ám emellett szívesen és gyakran tart porcelánfestészeti bemutatókat, foglalkozásokat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.