Múzeumok Éjszakája - Óbudai Múzeum

2017-06-08

Múzeumok Éjszakája 2017. június 24. 16:00-01:00 óráig

PROGRAMOK

A programok minden látogató számára kizárólag Múzeumok Éjszakája karszalaggal vehető igénybe, amely intézményeinkben is megvásárolható. A programokról további információ: az Óbudai Múzeum Facebook oldalán, valamint www.obudaimuzeum.hu és +36 1 250-1020 telefonszámon.

Ahogy leszáll az est „játékos” fényekkel festjük meg a múzeumot.

16:00-01:00 -Emlékrablók nyomában – játékos nyomozás kisgyermekes családoknak a múzeum helytörténeti kiállításában

Egy segélykérő üzenet érkezett a múzeumba, abból a jövőből, ahol az embereknek már nincsenek emlékeik. Segíts nekik visszaszerezni ezeket egy múzeumi kalandjáték során, és üzenj nekik a jövőbe!

„Templomok a talpunk alatt” - Jelmezes tárlatvezetés az Óbudai Múzeum új, állandó középkori kiállításában, amelynek során látogatóink megismerkedhetnek a középkori főtéren állt gótikus Szűz Mária templom és az árpád kori Szent Péter templom történetével, alapításával, pusztulásával, valamit Óbuda híres mecénásával, Lokietek Erzsébet királynéval:

17:30 órától

22:30 órától

17:00-20:30 Kreatív kézműves foglalkozás a Babra Műhellyel

Kicsiknek és nagyoknak kézműves foglalkozást tart a Babra Műhely a „Játék a városban” című kiállításunkhoz kapcsolódóan. Játsszunk társast képeslapokra bontható, képeslapokból építkező társasjáték táblák összeállításával a kiállítás társas-táblái alapján! Készítsük el saját rajzolt, festett, kollázsolt, montázsolt képeslapjainkat, tábláinkat és játékfiguráinkat!

Élmény és alkotás az Óbudai Múzeumban.

Szubjektív tárlatvezetés - „JÁTÉK A VÁROSBAN”

16.30 - 17.30 Kőhalmi Zoltán, Karinthy-gyűrűs magyar humorista 

18:00 – 19:00 Kőhalmi Zoltán, Karinthy-gyűrűs magyar humorista 

19:15 – 20:15 Muzeológus vs. illusztrátor tárlatvezetés Agócs Írisz gyermekkönyv illusztrátorral

A művészek szemszögéből ismerhetik meg a látogatók az Óbudai Múzeum „JÁTÉK A VÁROSBAN” című állandó kiállítását. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a programok@obudaimuzeum.hu email címen.

20:30-22:00 Budapest Voices élőkoncert – Zichy kastély kertjében

A Budapest Voices a cappella együttes 2013-ban alakult. 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll. A kórus mai magyar underground zenekaroktól ad elő slágereket. A Budapest Voices első dala a Tankcsapdától az Adjon az ég volt, azóta már elkészült kéttucat átdolgozás, többek közt a Quimby-től, Péterfy Boritól, a PASO-tól, a Magashegyi Undergroundtól és a Kowalsky meg a Vegától is. A kórus visszatérő vendég Óbudán, így az Óbudai Múzeum nagy örömmel látja vendégül és várja szeretettel a minőségi muzsika kedvelőit Múzeumok Éjszakáján.

23:00 Tematikus Tárlatvezetés – „JÁTÉK A VÁROSBAN” „Apa mosdik, anya főz” ? - Mintakövetés és női szerepek a gyermekkori játékainkban

Mint minden gyermek számára az első és legfontosabb mintát a szüleink adják: a szülők szerepei otthon, a munkában, a mindennapi életben. Első játéktevékenységeinkkel is ezekre a szerepekre reflektálunk: babát ringatunk, dajkálunk, megetetjük, öltöztetjük őket. Tárlatvezetésünkön sorra vesszük azokat a játékokat, amelyek segítségével már kisgyermekkorban megkezdődik a női szerepek tanulása, utánzása, valamint arra is választ keresünk, hogyan, milyen hatásra változtak meg ezek a szerepek a különböző történeti és társadalmi korokban, időszakokban, és miként követte ezeket a változásokat a játékgyártás.