FELHÍVÁS - Játékokat keresünk

2015-11-30

Az Óbudai Múzeum négy évtizede gyűjt játékokat. A tárgyak száma évről-évre nőtt a folyamatos kutatómunkának és gyűjtésnek köszönhetően, így gyűjteményünk ma már közel ötezer darabot számlál. A legértékesebb, porcelánfejű, Armand Marseille, Simon & Halbig, Heubach-Köppersdorf babák mellett a legkülönfélébb mackók, Laterna Magica, gőzgép modell, Richter kőépítők, Märklin vonat, Burago autómodellek, a felnőttek világát aprólékosan utánzó bababútorok, tűzhelyek, porcelán étkészletek is múzeumunk féltve őrzött kincsei.

Fontos célkitűzésünk a közeljövőben egy önálló játéktörténeti kiállítás létrehozása. Erre készülve gyarapítani szeretnénk játékgyűjteményünket, melynek digitalizálására, restaurálására is nagy gondot fordítunk.

Felhívásunkban keressük régebbi korok és napjaink játékait, mese- és ifjúsági könyveit. Külön örülünk a hozzájuk fűződő személyes történeteknek, hiszen egy múzeumi tárgyat nem csupán az ára, a régisége vagy ritkasága tesz értékessé, hanem a hozzájuk kapcsolódó emberi történetek is.

Amennyiben szívesen lenne részese egy múzeum gyarapításának, az alábbi elérhetőségeken kereshet fel minket:

Orosz Diána, gyűjteménykezelő

orosz.diana@obudaimuzeum.hu

Révész Antónia, muzeológus

revesz.antonia@obudaimuzeum.hu

1/250-1020

 

Köszönjük!