Múzeumok Majálisa 2015. május 16-17.

2015-05-17

Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2015. május 16-17-én. A közel 100 résztvevő múzeum tudományos és szórakoztató programjai ismét több tízezer látogatót várnak! A 20. Múzeumok Majálisán a múzeumok - a 20. század embereiként - a 20/20-at értelmezik újra, sok-sok szempontból. Az Óbudai Múzeum is izgalmas programokkal készül e hétvégére.

 

Az Óbudai Múzeum programjai:

- Sorsjáték: A táblás játék döntések és választások sorozatából áll. Ennek során a világhírű óbudai gyártulajdonos Goldberger Leó fordulatokban bővelkedő életútjának évtizedeit járhatjuk végig a 20. század négy évtizedében. A játék folyamán - ahogy a való életben is - legtöbbször nincs jó vagy rossz döntés, de bárhogy döntünk, az meghatározza életünket. A választások révén 16 életút bontakozik ki, melyekből csak egy követi a valódi élet sorsfordulóit. A többi hiteles eseményeken alapuló fikció, de bármelyik megtörténhetett volna...

- "Híresek voltunk Óbudán" 7 évszázad - 10 tárgy - 10 óbudai híres ember. Megtalálod a kapcsolatot?

- "Milyen volt? Ilyen lett!" Közel 100 év távlatából, réges-régi és vadonatúj fotókon kutathatod, hogyan is néznek ki ma a 20. század egykori zegzugos óbudai utcái.

 

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény programja itt található.

A Múzeumok Majálisa teljes programja itt található.

 

Szeretettel várunk az Óbudai Múzeum - Goldberger Textilipari Gyűjtemény sátránál!