Kortalan divat

2014-10-02

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben október 1-jét az Idősek Világnapjává nyilvánította. A Magyar Divat Szövetség segítségével ebből az alkalomból kitekintünk a múlt divattörténeti emlékeire, öltözködéssel és viselkedéssel összefüggő kérdésekre, méghozzá a világ ma is példaértékű, idős kort megélt híres női alakjainak megjelenítésével.

A "kortalan divat" jegyében vetített képes és élő divatbemutatóval tesszük valóságossá a közönség számára, mit, mikor, hol, milyen korosztálynak hogyan kell, hogyan illik viselnie. A korszerűen és ízlésesen követett kortalan divat azt fejezi ki, hogy viselője nem adja fel az életet, a modern tervezői gondolatokban, ötletekben keresi és megtalálja az életkorának megfelelő szépséget, a társadalomban, a családban és a társasági életben pedig megtalálja az örömet.

A „kortalan divatban” az öltözködés praktikumait, az alkattól, időjárástól, alkalomtól függő sajátosságait képviselő modellekben olyan manökenek is felvonulnak a kifutón, akik a 60-as, 80-as évek sztárjai voltak. Saját „kortalanságukban” illusztrálni tudják, hogyan illeszkedik a jelen divatja „hatvanon innen - hatvanon túl”, a jelen életviteléhez, egészséghez, pénztárcához, és a társadalmi feladatokhoz.

 

A programot vezetik:

Vámos Magda, a Magyar Divat Szövetség elnöke

Móricz Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, divat- és reklámpszichológus

 

Időpont: 2014. október 2., csütörtök 15.00 - 17.00

 

Helyszín: GOLDBERGER TEXTILIPARI GYŰJTEMÉNY (III. kerület, Lajos utca 136-138.)

Belépő: 200 Ft / fő

 

Bővebb információ:

Tóth Anita Eszter 1/250-1020 vagy toth.anita@obudaimuzeum.hu

 

Szeretettel várjuk a kortalan divat iránt érdeklődőket!