Múzeumok Éjszakája 2014

2014-06-21

Töltsük ismét együtt ezt az éjszakát 2014. június 21-én!

 

PROGRAMOK

16.00-23.00 között folyamatosan: Sorslabirintus

Igazi útvesztő. Döntések, választások sorozata ugyanúgy, ahogy a mindennapokban. Nincs jó vagy rossz döntés, de bárhogy döntünk, azok meghatározzák életünket. Ebben a labirintusban nem lehet elveszni, választási és döntési képességünket teszi próbára. Az útvesztő szövevényes alaprajza zsákutcákkal, fordulókkal tarkított. Belépsz a labirintus falai közé?

16.15 Goda Gábor: Zsidó mesék és legendák

Az összeszokott színészpáros Malek Andrea és Perjés János felolvassa, ugyanakkor szerepjátékokkal eleveníti meg a közel négyezer éves zsidó történelem legendáiból szőtt meséket. A legendák emberi közelségbe hozzák a réges-régi történéseket. Az ősi zsidó bölcsesség tanításai a szeretetről, a jóságról, a ragaszkodásról szólnak. Felolvassa, játssza és énekli: Malek Andrea, Perjés János, Hámori Máté (akusztikus gitár)

18.30 Budapest Klezmer Band Koncert

A Budapest Klezmer Band népszerűségének a titka abban rejlik, hogy visszanyúl a klezmer zenei gyökereihez, tiszteletben tartva annak hagyományait újító és alkotó módon teremti meg saját stílusát. Jávori Ferenc átiratai, hangszerelése, a klasszikus zenével való ötvözése újszerű kompozíciókba helyezik a klezmerzenét.

20.00-21.00 Hóra táncház

A hórát izraeli néptáncként ismerik szerte a világon. Az idők során sok elemet vett át a különböző népek tánckultúrájából is. Ezt mindenképpen ki kell próbálni!

21.30-23.00 Mrs. Columbo koncert

A Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát!  Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a zenekar a rögtönzött zene világából indul ki. Teszi mindezt úgy, hogy a dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt létező ismert dalokat formálnak saját képükre, ám az utóbbi időben  saját számaik is készülnek igazi Mrs. Columbo stílusban, mely ötvözi a jazz, a klasszikus zene, a rock és minden a zenekar számára kedves műfaj sajátosságait.
A színpadról jókedv, barátság, összetartozás sugárzik. Szeretik egymást, szeretnek együtt muzsikálni.

 

Szeretettel várjuk programjainkon! Mert kell egy ilyen nap az évben...