Hajdanán Óbuda a kulináris örömök, a mulatozás, a gasztronómiai élmények színhelye volt. Szívesen jártak ide az ínyencek és a gavallérok Pestről és Budáról is kikapcsolódni, mulatozni. Mi adta a híres óbudai vendéglátás eszenciáját, mikor és mitől volt aranykor az aranykor, és kik is voltak azok a Vendelinek? A kiállítás megidézi Krúdy Gyulát, a Kéhli, a Sipos, a Bürgermeister, a Gigler, a Fahn, a Weber, a Nedeczky vendéglőket (és hosszan sorolhatnánk tovább), ahol mindig házias ételeket, jó borokat szolgáltak fel miközben szólt a sramli zene. Ezt a korszakot eleveníti fel az Óbudai Múzeum új időszaki kiállítása. A kiállítás nyitvatartási ideje alatt az óbudai vendéglátáshoz, gasztronómiához kapcsolódó programokkal, családi nappal, múzeumpedagógiai foglalkozással vártuk a látogatókat.
A kiállítás megtekinthető 2011. március 25 - 2011. október 31. között.